Wednesday, 05.08.2024, 7:37 PM | Welcome Guest

Parapsiholog.ucoz.net

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Autocontrol » TEHNICI DE RELAXARE » Metoda de a obtine starea de destindere
Metoda de a obtine starea de destindere
parapsihologDate: Friday, 07.25.2008, 4:41 PM | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 13
Reputation: 0
Status: Offline
Aceasta metoda consta in asezarea persoanei intr-un fotoliu, intr-o pozitie cat mai comoda. Acolo, persoana inchide ochii si intra in stare de relaxare astfel:
~~ reprezentati-va mental capul si fata, concentrandu-va atentia asupra lor. Miscati muschii fetei, pielea capului, fruntea si tamplele, pana simtiti ca fruntea devine bine intinsa.
~~dupa aceasta se continua cu sprancenele, cu radacina nasului, cu narile.Relaxati in acelasi timp pleoapele. Sub pleoape, lasati sa se miste globii oculari si apreciati calmul si linistea pe care le induc aceste operatii. Continuati decontractarea regiunii umerilor, care se vor apleca putin inainte, cu bratele, cu antebratele, cu pumnii si cu mainile, pana in varful degetelor. Cautati sa percepeti cu atentie ce se intampla cu degetele si in varful lor. Cu cat va veti concentra mai bine, cu atat veti simtii vibratii mai fine.
~~treceti apoi la punerea in repaus a spatelui, incepand cu omoplatii. Continuati cu coloana vertebrala, pana la regiunea lombara, pentru ca mai apoi sa terminati cu regiunea renala. Simultan, decontractati cutia toracica, pieptul si mijlocul. Lasati abdomenul moale. Din aceasta pozitie, observati cum se misca pieptul si abdomenul in timpul inspiratiei si al expiratiei. Urmariti traseul pe care il parcurge aerul prin bronhii si plamani; incercati sa savurati senzatia pe care o produce inhalarea aerului.
~~decontractati bazinul, fesele, regiunea abdominala inferioara, soldurile. Treceti apoi la relaxarea pulpelor, gambelor, gleznelor si talpilor. Percepeti toate mesajele senzoriale care vin din interiorul corpului dvs. Timp de cateva minute, detensionat, relaxat in intregime ( cu toti muschii relaxati ) intrati in comunicare cu toate senzatiile pe care le percepeti venind din interiorul dvs. si inregistratiile bine in memoria afectiva. In mod special pe acelea care va creeaza o stare de bine.
Dupa aceasta , respirati profund de mai multe ori, miscati bratele si picioarele, intindeti-va ca si cum ati fii petrecut o noapte linistita si, in aceasta stare de bine deschideti ochii.
Acest exercitiu nu are un anumit timp de executie, fiecare persoana efectuandu-l in atata timp cat ii este necesar pentru a-si relaxa toti muschii si pentru a obtine starea de destindere.

sursa: Anca Ciobanu; Revista fenomenelor paranormale.

 
Forum » Autocontrol » TEHNICI DE RELAXARE » Metoda de a obtine starea de destindere
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Site menu
Login form
Site friends
Statistics