Monday, 05.20.2024, 2:23 AM | Welcome Guest

Parapsiholog.ucoz.net

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Autocontrol » TEHNICI DE RELAXARE » METODA PRACTICA DE RELAXARE
METODA PRACTICA DE RELAXARE
parapsihologDate: Friday, 07.25.2008, 4:41 PM | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 13
Reputation: 0
Status: Offline
Viata omului modern cu activitatea practica plina de stress, face ca uzura psihica sa fie pe zi ce trece tot mai mare,
Omul modern doreste sa participe activ la prea multe actiuni , este inundat de informatii prin mijloacele moderne de comunicare si se teme ca nu poate primii destul din ceea ce ii ofera viata . Atat la serviciu cat si in viata familiala exista o permanenta discutie polemica , fiindca progresul se bazeaza totdeauna pe contradictii si este cunoscuta expresia : << cati oameni, atatea pareri >>.
Starea aceasta de permanenta agitatie face ca o mare parte din omenire sa apeleze la gama foarte larga de medicamente cu efect de calmare , cu efect sedativ, tranchilizant, etc. Acesti oameni nu-si dau seama ca prin aceste medicamente ei nu trateaza boala in sine ,ci provoaca o dependenta tot mai mare a corpului omenesc fata de ele, iar cauza bolii nu este inlaturata.
Adevarata cauza a tuturor psihozelor trebuie cautata in modul incorect de viata , in conceptiile eronate asupra legilor obiective ale societatii, colectivului de munca, sau mediului familial. Ca antidot in aceste maladii psiho-fizice putem enumera: RELAXAREA, RESPIRATIA CONSTIENTA, AUTOSUGESTIA, ANTRENAMENTUL AUTOGEN.

BAZELE RELAXARII
Pentru a intelege mai bine fenomenele care se produc in organism in timpul relaxarii, sa facem o mica incursiune in anatomia omului. Dupa cum stim , corpul omenesc poseda doua grupe de fibre musculare. Acele grupe care sant supuse vointei noastre , adica miscarea lor de contractie sau dilatare este comandata de sistemul nervos central, se numesc fibre musculare striate.
Grupa fibrelor musculare care alcatuiesc majoritatea organelor interne, tractul digestiv, inima , etc, si care nu sant supuse vointei noastre , ci sant comandate de sistemul nervos vegetativ cu sediul in plexul solar, se numesc fibre musculare netede.
Din punct de vedere al relaxarii, pe noi ne intereseaza prima grupa, adica fibrele musculare striate, care se afla sub comanda sistemului nervos central si pe care dorim sa le relaxam in mod constient. Vom incerca sa ajungem in domeniul relaxarii atat de departe incat sii in timpul zilei, la orce ora dorim , sa atingem valorile relaxarii din timpul somnului de noapte. Reusind acest lucru, vom fii in stare sa eliminam oboseala din organism dupa 15-20 de minute, tot atat de eficient, ca si cand am fii dormit 3-4 ore.

 
Forum » Autocontrol » TEHNICI DE RELAXARE » METODA PRACTICA DE RELAXARE
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Site menu
Login form
Site friends
Statistics